Забележителности

Забележителности

Забележителности

с.Горна Малина разполага със спортен център - футболно игрище, зала за волейбол , тенис корд, мини футболно игрище . Гостите на Вила Атика могат да се възползват от спортния център за своя спортен ден или просто да поиграят с приятели .
/Виж Галерия /

В началото на селото е Хидропарк Вятърни мелници / Галерия /  които разполага с два басейна , ресторанти, рибарник, атракционни за деца и възрастни - пеинтбол, футбол, волейбол, мини зоо парк и др.
Вила Атика може да превърне почивката ви през уйкенда или срещата ви с любими приятели в истински празник за душата, можете да се заредите с още любов и сила за утрешния ден.

За любителите на еко туризма в общината има две еко пътеки :
-Екопътека - от паметник „Арабаконак“ до извора на р. Бебреш през Стара мандра, в землището на с. Стъргел с дължина 9 км и
-Екопътека “Манастир ”Свети Илия”- Язовира с дължина на трасето 4км.  
За любителите на риболова и водните спортове язовирите Огняново и Смолско от предлагат добри условия за улов на каракуда, уклей, костур, речен кефал, шаран, бял амур, както и за водни спортове.

Забележителности в околността :
- Горнобогровският манастир Свети Георги Победоносец -
/ галерия / Намира се на 16 км от София, с.Горни Богров,/ на края на село Горни Богров /
- Къща музей Елин Пелин -
/ Галерия / Намира се в с. Байлово - на 11 км от с. Горна Малина / Вила Атика /

Италианска кухня - ресторант в с. Бейлово на 14 км от Горна Малина и на 35 км от София : 

- Ресторант точно в центъра на Байлово, срещу родната къща на Елин Пелин е  ресторант No Names  ще задоволи и впечали със своите ястия - италианска кухня и нетрадиционни ястия / виж галерия / .